• In English
  • Вдосконалення системи безпечності харчових продуктів - одна з важливих передумов виходу українського продовольства на європейський ринок, - Владислава Рутицька
    опубліковано 29 вересня 2014 року о 15:25

    Вдосконалення системи безпечності харчових продуктів – одна з важливих передумов виходу українського продовольства на європейський ринок. Про це заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька сказала під час робочої зустрічі з експертами Міжнародної фінансової корпорації та Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України».

    У ході заходу було обговорено ключові питання, вирішення яких є запорукою наближення національної системи контролю за харчовими продуктами до європейської. Зокрема, було домовлено про розроблення Плану дій, який складатиметься з двох частин: інвентаризація діючого законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, що забезпечить виявлення та виправлення невідповідностей і прогалин у чинних нормативно-правових актах, а також розробка підзаконних актів на виконання схваленого рамкового законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

    «Наше пріоритетне завдання – гармонізація законодавчої бази України у відповідності з вимогами ЄС. Ми високо цінуємо підтримку міжнародних експертів. З нашої сторони: ми створимо всі умови для ефективної реалізації спільного Плану дій»,  - сказала заступник Міністра Владислава Рутицька.

    Враховуючи значний обсяг поставлених завдань та цілей, учасники домовилися про створення експертних груп, які покроково будуть реалізовувати заходи, передбачені зазначеним Планом дій реалізації угоди з ЄС.