Вдосконалення
системи безпечності харчових продуктів – одна з
важливих передумов виходу українського продовольства на європейський ринок. Про
це заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської
інтеграції Владислава Рутицька сказала під час робочої зустрічі з експертами
Міжнародної фінансової корпорації та Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення
системи контролю безпечності харчових продуктів в
України».
У ході заходу було обговорено ключові питання, вирішення яких є запорукою
наближення національної системи контролю за харчовими продуктами до
європейської. Зокрема, було домовлено про розроблення Плану дій, який
складатиметься з двох частин: інвентаризація діючого законодавства у сфері
безпечності харчових продуктів, що забезпечить виявлення та виправлення
невідповідностей і прогалин у чинних нормативно-правових актах, а також розробка підзаконних
актів на виконання схваленого рамкового законодавства у сфері безпечності
харчових продуктів.
«Наше пріоритетне завдання – гармонізація законодавчої бази
України у відповідності з вимогами ЄС. Ми високо цінуємо підтримку міжнародних
експертів. З нашої сторони: ми створимо всі умови для ефективної реалізації
спільного Плану дій», - сказала
заступник Міністра Владислава Рутицька.
Враховуючи
значний обсяг поставлених завдань та цілей, учасники домовилися про створення
експертних груп, які покроково будуть реалізовувати заходи, передбачені
зазначеним Планом дій реалізації угоди з ЄС.