• In English
  • Держрибагентство: У I півріччі поточного року виробництво готових продуктів і консервів з риби збільшилося на 45%

    За даними Державної служби статистики України протягом січня-червня 2021 року в нашій державі вироблено 7580 тонн готових продуктів і консервів з риби (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби). Це на 45 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

    – риба в'ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 5 152 тонни (+4%);

    – риба сушена і в’ялена – 2 310 тонн (+8%);

    – ікра інших риб – 1 904 тонни (+41%);

    – риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –1 991 тонна (+12%);

    – продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 614 тонн (+1%);

    – риба солона (крім оселедців) – 1 039 тонн (+5%).

    Крім того, від початку року в Україні вироблено:

    – продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 5 871 тонна;

    – оселедці солоні – 1 804 тонни;

    – готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 799 тонн;

    – продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 270 тонн.