• In English
  • Олексій Павленко: Органічне землеробство - крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування
    опубліковано 02 лютого 2016 року о 14:26

    «Розвиток органічного виробництваце крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування як для власних потреб, так і для перспективних зовнішніх ринків. Адже увага світової громадськості до органічної продукції неухильно зростає», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

    За його словами, завдяки сприятливим природно-кліматичним умовам, Україна може легко відмовитися від індустріалізованих методів агровиробництва та перейти на органічне землеробство. 

    «У нас є досвід виробництва і застосування біозасобів, відтворення родючості завдяки застосуванню ґрунтозахисних технологій, органічних добрив, сидератів, зменшення внесення мінеральних добрив та пестицидів», - наголошує Міністр.

    Основними видами органічної продукції, яка виробляється та споживається в Україні є: фрукти та овочі; зернові культури; м’ясо та молочні продукти; крупи та хлібобулочні вироби, а також дитяче харчування.

    «Уже сьогодні експорт органічної продукції з України здійснюється в країни Європейського Союзу, зокрема, Німеччину, Австрію, Польщу, Італію,  Францію, Нідерланди, Данію, а також Швейцарію, США та Канаду.  При цьому чисельність фермерських господарств, які виробляють продукти органічного походження, в Україні невпинно зростає», - додав Міністр Олексій Павленко.