• In English
  • Ігор Швайка: Практична підготовка студентів максимально пов’язує навчальний процес із реаліями розвитку сучасного агросектору
    опубліковано 21 травня 2014 року о 18:20

    21 травня під час перебування у Миколаївські області Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка відвідав Миколаївський національний аграрний університет, поспілкувався із студентською молоддю, ознайомився з дослідними полями при виші та взяв участь у запуску установки для зрошення.

    Спілкуючись зі студентами та науково-педагогічним складом університету, Ігор Швайка високо оцінив практичну підготовку студентів, яка базуються на лабораторно-практичних заняття, навчальних та виробничих практиках.

    Практика проводиться на паспортизованих базах: дослідних господарствах, підприємствах, організаціях різних форм власності. Сьогодні студенти університету отримують практичну підготовку в найкращих господарствах Миколаївської та сусідніх областей. які є базовими господарствами для проходження виробничих та навчальних практик. Щорічно в університеті поповнюється банк баз практик, який налічує понад 260 господарств. Крім того, для удосконалення практичної підготовки та орієнтацію її на світові наукові досягнення в аграрному виробництві значну частину навчального навантаження відведено на практичну підготовку в кращих аграрних підприємствах Швейцарії, Німеччини, Польщі, Данії, Норвегії, Голландії, Фінляндії, Франції, Канади, США, Австралії та Нової Зеландії, де студенти безпосередньо беруть участь у технологічних процесах при виробництві сільськогосподарської продукції за новітніми технологіями.

    «Приклад Миколаївського національного аграрного університету є показовим для всіх аграрних вишів. Адже тут практична підготовка студентів максимально пов´язує навчальний процес із реаліями розвитку сучасного аграрного сектору. Це якраз те, чого сьогодні не вистачає українській аграрній освіті - наближення навчання до науки й виробництва, навіть зрощення з ними. Це світова практика і це вимога часу», - відзначив Ігор Швайка.