• In English
  • Сергій Шкарлет відвідав Житомирську міську гімназію № 3
    Міністерство освіти і науки України, опубліковано 29 липня 2021 року о 13:11

    Сьогодні, 29 липня 2021 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет ознайомився з організацією освітнього процесу в Житомирській міській гімназії № 3. Заклад завдяки підтримці місцевої влади має сучасний простір для навчання, успішно впроваджує реформу шкільного харчування, яка триває за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

    «Створення комфортних умов навчання в гімназії є прикладом впровадження освітніх реформ на місцях. Сучасні кабінети іноземної мови, класні кімнати, зали для проведення гуртків, інклюзивність – все це сприяє забезпеченню доступності та якості освіти. Реформа шкільного харчування – одна з пріоритетних цілей МОН. В її контексті важливим є зокрема і оновлення харчоблоків у школах. Так, упродовж 2020 року завдяки 400 млн грн державної субвенції відбулася модернізація харчоблоків у 1 809 школах. А цьогоріч виділено 1 млрд грн у межах субвенції "Спроможна школа для кращих результатів", кошти якої також розраховано зокрема і на харчоблоки», – зазначив Сергій Шкарлет.

    Міністр також оглянув сучасну їдальню на 210 посадкових місць. Вона побудована із врахуванням сучасних вимог, облаштована новим енергозберігаючим обладнанням, є лінія гарячої роздачі. В обідній залі також організовано питний режим для учнів 1-11 класів.

    Харчоблок повністю забезпечено необхідним кухонним та столовим посудом та інвентарем, наявна система очистки води. Створена матеріально-технічна база їдальні дала можливість впровадити у закладі систему безпечності харчових продуктів, засновану на принципах НАССР.

    У гімназії організовано гаряче харчування 100% дітей пільгової категорії, 98% учнів початкової школи, 62% учнів середньої та старшої школи. Харчування дітей в гімназії організовується відповідно до 3-х примірних меню:

    • для учнів 1-4 класів;
    • для дітей пільгових категорій;
    • для дітей, які відвідують групи подовженого дня.

    Примірні меню погоджено Житомирським міським управлінням ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області. Крім того, в гімназії запроваджено меню вільного вибору для учнів 5-11 класів.

    «На сьогодні найважливіше в шкільній освіті – продовжувати реформу “Нова українська школа”, розробити стандарт старшої профільної школи, який буде основоутворюючим стосовно подальшої долі дітей», – додав Міністр.

    Нагадаємо, в Україні триває реформа шкільного харчування, яка здійснюється з ініціативи та під патронатом Першої леді Олени Зеленської і є однією зі стратегічних цілей МОН. Так, цьогоріч успішно завершено перший етап реформи – оновлення нормативної бази.

    Крім того, в межах реформи підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з метою реалізації комунікаційної кампанії здорового харчування в межах реформування системи шкільного харчування.