• In English
  • Органічна продукція має стати нашою унікальною торговою пропозицією, - Владислава Магалецька

    Держпродспоживслужба додала 40 органів іноземної сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції до переліку організацій, що здійснюють свою діяльність на території України. Перелік органів іноземної сертифікації доступний на вебпорталі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час конференції «Органік: знання, досвід, результат», що відбулася в рамках міжнародної виставки «АГРО 2021».

    «Органічна продукція уособлює в собі дві основні вимоги, які кожен з нас висуває до харчових продуктів – це безпечність і якість. Впевнена, що саме органічна продукція має стати нашою унікально торговою пропозицією, тому що на неї є великий попит як всередині країни, так і на міжнародних ринках», – підкреслила Владислава Магалецька.

    За словами Владислави Магалецької, Держпродспоживслужба здійснює державний контроль (нагляд) за органами сертифікації та операторами, а також проводить моніторинг органічної продукції на ринку з метою запобігання потраплянню на ринок неорганічної продукції, маркованої як органічна.

    Крім того, за участю спеціалістів Держпродспоживслужби проводиться розробка нормативно-правових актів, зокрема щодо визначення критеріїв періодичності здійснення планових заходів державного контролю, відповідності діяльності органів сертифікації, операторів вимогам законодавства у сфері органічного виробництва, обігу і маркування органічної продукції та уніфікованих актів.

    Довідково

    Органічна продукція, що знаходиться в обігу повинна відповідати вимогам до виробництва органічної продукції, але перш за все відповідати також вимогам законодавства в сфері безпечності та окремих показників якості. Уся органічна продукція повинна бути безпечною до споживання, походити від клінічно здорових тварин та містити інформацію про харчовий продукт, як того вимагає Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

    .