• In English
  • Маємо підвищити загальний середній рівень харчування дітей, – Сергій Шкарлет
    Міністерство освіти і науки України, опубліковано 08 липня 2021 року о 16:47

    Сьогодні, 8 липня 2021 року, у рамках робочої поїздки Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Одеський навчально-виховний комплекс № 125 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» та ознайомився з організацією харчування в їдальні.

    «Реформа системи шкільного харчування стартувала за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської. Наша спільна мета – підвищити загальний середній рівень харчування: від якості, поживності страв та безпечності харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Тож маємо сприяти тому, щоб діти залюбки харчувалися в шкільних їдальнях, а батьки були би впевнені, що шкільне меню корисне для здоров’я їхніх дітей», – зауважив Сергій Шкарлет.

    На замовлення управління капітального будівництва Одеської міської ради у 2018 році було виконано капітальний ремонт будівлі комплексу, зокрема приміщення харчоблоку та їдальні, проведено благоустрій території, модернізовано спортивний стадіон.

    Загальна вартість капітального ремонту з проведенням благоустрою становила понад 60 000,0 тис. грн. Зокрема, харчоблок школи забезпечено необхідним технологічним обладнанням на суму 293,3 тис. грн (марміти, стелажі, виробничі столи, візок, пароконвекційна піч тощо).

    Станом на 1 липня 2021 року загальна кількість здобувачів освіти в Одеському НВК № 125 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» становить 834 особи, із них дошкільнят – 90, пільговиків – 34.

    За кошти місцевого бюджету організовано харчування учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій та вихованців дошкільної ланки.

    Харчування здійснюється згідно з орієнтовним двотижневим меню, затвердженим головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області.

    Серед новацій – у закладі започатковано «шведський стіл». Тож діти мають змогу самостійно обирати страви із запропонованого меню на день. Також опрацьовується питання організації безглютенового та безлактозного харчування для учнів 1-4 класів.

    Товариством з обмеженою відповідальністю «ФАБРИКА СМАКУ», яке надає послуги з організації харчування учнів та вихованців в Одеському НВК № 125, впроваджено систему НАССР.

    Наразі триває тендерна процедура щодо закупівлі послуг на організацію безглютенового та беклактозного харчування для учнів 1-4 класів.

    Нагадаємо, про впровадження реформи шкільного харчування на місцях, модернізацію харчоблоків та підготовку кухарів йшлося 23 червня 2021 року під час панельної дискусії «Дитяче та шкільне харчування в Україні – час важливих змін» у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».