• In English
  • Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 на виробництві

    Фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

    Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

    Зокрема, Методичні рекомендації містять:

    • інформацію про хворобу COVID-19;
    • симптоми і шляхи інфікування;
    • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
    • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
    • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
    • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
    • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

    Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер. З документом можна ознайомитися /за посиланням/.