• In English
  • Держпродспоживслужба в Києві продовжує моніторинг точок продажу вуличної їжі

    Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві у співпраці з Національною поліцією, Державною службою праці та Київською міською держадміністрацією продовжують моніторингові обстеження столичних точок продажу вуличної їжі.

    Такі перевірки розпочалися 3 серпня 2018 року. 15 інспекційних груп реагування обстежили понад 50 точок продажу вуличної їжі, які займаються реалізацією шаурми. Результати обстежень були оприлюднені на офіційних сайтах.

    Крім того, інспектори відвідали три цехи, в яких в антисанітарних умовах, з порушенням санітарно-гігієнічних норм зберігалася і перероблялася сировина тваринного походження. В один цех спеціалісти не були допущені під приводом проведення ремонтних робіт. Наразі складено припис щодо другого складу, в третьому – робота триває.

    За даними ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві, сьогодні перевірки пересувних точок продажу вуличної їжі продовжуються. Інформація про виявлені порушення направляється у департамент міського благоустрою КМДА, який займається подальшою перевіркою дозвільної документації і демонтажем таких незаконних об'єктів. Уже вдалося демонтувати шість кіосків, де виготовляли та продавали шаурму.

    Станом на 07.08.2018 року, за оперативними даними ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві та державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», гостра кишкова інфекція, пов'язана із вживанням шаурми, зафіксована у 92 осіб, із яких 12 дітей.