• In English
  • Державна служба якості освіти України провела онлайн-семінар «Шкільне харчування у Чехії»
    Державна служба якості освіти України, опубліковано 24 вересня 2021 року о 12:10

    22 вересня 2021 року Державна служба якості освіти України провела онлайн-семінар «Шкільне харчування у Чехії».

    Відкриваючи захід, Юрій Вергун, директор департаменту інституційного аудиту Служби, наголосив, що дитина, навчаючись 5-8 годин щодня у школі, має споживати якісні й корисні страви, і, як свідчать результати інституційних аудитів, завдяки реформі шкільного харчування дедалі якіснішим стає харчування учнів в Україні.

    Владіслава Цоуфалофа та Рената Скуткова, представники Чеської шкільної інспекції, ознайомили учасників семінару з особливостями організації системи шкільного харчування в чеських школах, що ґрунтується на основних завданнях, відповідно до яких харчування має:

    відповідати фізіологічним потребам та віку дітей;

    забезпечувати дотримання соціального аспекту;

    бути чинником здорового способу життя;

    формувати нові якісні харчові навички суспільства.

    Окрім того, спікери наголосили на завданнях інспекції, яка має вивчати питання щодо здорового стилю життя учнів, а також здійснювати перевірку дотримання законодавства, яке стосується безпеки, охорони здоров’я та надання харчових послуг здобувачам освіти.

    Онлайн-семінар відбувся в межах проекту «Розвиток системи оцінювання якості освіти в регіонах України», який реалізується Державною службою якості освіти України спільно з Асоціацією з міжнародних питань у співпраці з Чеською шкільною інспекцією, за підтримки Чеської агенції розвитку.