12 вересня 2017 року ще чотири українські підприємства з
виробництва харчових продуктів тваринного походження отримали право експорту на
ринок Європейського Союзу: по одному з виробництва яйця харчового та молока і
молокопродуктів та два - риби і рибної продукції.
Тепер до країн Європейського Союзу мають право експорту 286
українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів,
зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.
Також до Євросоюзу можуть експортувати свої товари 180 підприємств-виробників
нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина,
шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний
матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.
З початку функціонування Держпродспоживслужби
було відкрито та відновлено експорт до таких країн: Європейський Союз (молочні
продукти), Китайська Народна Республіка (молочні продукти, яловичина), Ізраїль
(корми для домашніх тварин), Об’єднані Арабські Емірати (м'ясо птиці та
продукти з нього, яловичина, м'ясо овець та продукти з нього), Королівство
Саудівська Аравія (м'ясо птиці та продукти з нього), Єгипет (яловичина),
Гонконг (столове яйце), Чорногорія (м'ясо птиці, мед), Сербія (м'ясо птиці),
Боснія та Герцеговина (м'ясо птиці), Ліван (м'ясо птиці та продукти з нього),
Танзанія (м'ясо птиці та продукти з нього) тощо.
Упродовж 2016-2017 років Держпродспоживслужба
проводила переговори із 22 країнами щодо експорту української продукції
тваринного походження на закордонні ринки.