Мінагрополітики
здійснює заходи, спрямовані на збереження стабільної цінової ситуації на
продовольчому ринку України. Згідно з даними Держстату
України, у листопаді 2014 року відзначено зниження до попереднього місяця
індексу споживчих цін на продукти харчування до рівня 101,2%, проти 102,5 % у
жовтні поточного року.
Зокрема,
знизилися ціни на цукор, фрукти та свинину (на 5,7–2,3% відповідно).
За даними НДІ «Украгропромпродуктивність» на 585 продуктових ринках
України (без урахування ринків АР Крим, м. Севастополь, деяких ринків Луганської та Донецької областей), станом на 2 грудня
порівняно з 25 листопада 2014 року знизились роздрібні ціни на цукор (на 0,7%)
та буряк (на 0,3 %). Крім того, за даними моніторингу цін, який здійснюється на
підприємствах торгівлі, станом на 28.11.2014 у порівнянні з 20.11.2014
знизилися середні споживчі ціни на цукор, свинину, варені ковбаси І ґатунку та
сир м’який жирністю 9 %.
Разом з тим,
спостерігалося незначне (в межах 0,4%–1,4%), зростання цін на деякі продукти,
зокрема, сметану (20% жирності), сир кисломолочний, крупу вівсяну та манну, сир
твердий, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, масло вершкове, яловичину,
капусту, яблука, м'ясо курей, борошно пшеничне вищого ґатунку, хліб з
пшеничного борошна першого та вищого сортів, житньо-пшеничний та батон.
На 3,6–1,5%
зросли ціни на сало, молочні продукти, яйця, безалкогольні напої, макаронні
вироби, соняшникову олію, яловичину, рибу та продукти з риби.