• In English
  • Мінагрополітики: Спостерігається зниження індексу споживчих цін на продукти харчування у минулому місяці
    опубліковано 10 грудня 2014 року о 09:02

    Мінагрополітики здійснює заходи, спрямовані на збереження стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку України. Згідно з даними Держстату України, у листопаді 2014 року відзначено зниження до попереднього місяця індексу споживчих цін на продукти харчування до рівня 101,2%, проти 102,5 % у жовтні поточного року.  

    Зокрема, знизилися ціни на цукор, фрукти та свинину (на 5,7–2,3% відповідно).

    За даними НДІ «Украгропромпродуктивність» на 585 продуктових ринках України (без урахування ринків АР Крим, м. Севастополь, деяких ринків Луганської та Донецької областей), станом на 2 грудня порівняно з 25 листопада 2014 року знизились роздрібні ціни на цукор (на 0,7%) та буряк (на 0,3 %). Крім того, за даними моніторингу цін, який здійснюється на підприємствах торгівлі, станом на 28.11.2014 у порівнянні з 20.11.2014 знизилися середні споживчі ціни на цукор, свинину, варені ковбаси І ґатунку та сир м’який жирністю 9 %.

    Разом з тим, спостерігалося незначне (в межах 0,4%–1,4%), зростання цін на деякі продукти, зокрема, сметану (20% жирності), сир кисломолочний, крупу вівсяну та манну, сир твердий, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, масло вершкове, яловичину, капусту, яблука, м'ясо курей, борошно пшеничне вищого ґатунку, хліб з пшеничного борошна першого та вищого сортів, житньо-пшеничний та батон.

    На 3,6–1,5% зросли ціни на сало, молочні продукти, яйця, безалкогольні напої, макаронні вироби, соняшникову олію, яловичину, рибу та продукти з риби.