За вісім місяців 2014 року в Україні зафіксовано зростання обсягів
промислової продукції виробництва харчових продуктів (без урахування тимчасово
окупованої території АР Крим і м. Севастополя).
Індекс
промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
в Україні за січень-серпень 2014 року, у порівнянні до
січня-серпня 2013 року, за оперативними даними Держстату, склав 100,4%. На
зростання найбільше вплинуло збільшення обсягів виробництва продукції
олійно-жирової промисловості. Так, за січень-серпень 2014 року у порівнянні до
аналогічного періоду 2013 року обсяги виробництва олії соняшникової
нерафінованої збільшено на 48,9% (вироблено 2749 тис. тонн) та на 0,1% збільшено обсяги виробництва маргарину і
жирів подібних (вироблено 174 тис. тонн).
У порівнянні до
відповідного періоду попереднього року збільшено обсяги виробництва м'яса
свиней свіжого чи охолодженого – на 10,3% та
замороженого – на 21%, м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого – на 4,6%
та замороженого – на 26,4%, овочів консервованих натуральних – на 14,1%, молока
рідкого обробленого – на 13,7%, масла вершкового – на 30,5%, продуктів
молоковмісних, інших – на 32%, горілки з вмістом спирту менше 45,4% – на 0,3%,
сигарет, які містять тютюн, або суміші тютюну з
замінниками тютюну – на 5 %.