• In English
  • Експортери зможуть мінімізувати негативні наслідки від зниження поставок до РФ за умови вчасної сертифікації товарів
    опубліковано 20 червня 2014 року о 14:50

    Українські експортери харчової продукції зможуть частково компенсувати втрати від зниження поставок на російський ринок завдяки подвоєнню в 2014 році квот від Євросоюзу, однак для цього слід завершити усі процедури сертифікації продукції до осені 2014 року. Про це заявив Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький в ефірі 5 каналу.

    Експерт Мінекономрозвитку підкреслив, що відтепер головним орієнтиром для вітчизняних експортерів мають стати європейські стандарти, а також виробникам слід докласти зусиль, щоб випускати продукцію з більшою доданої вартістю.

    «Буде краще, якщо підприємства, які працюють в Україні, будуть працювати самі, будуть виробляти іншу продукцію, з більшою доданою вартістю, внаслідок поступового входження, крок за кроком, до європейських ринків. Я думаю, що наші виробники будуть відчувати себе частиною європейського ринку», - підсумував Валерій Пятницький.