Українські
експортери харчової продукції зможуть частково компенсувати втрати від зниження
поставок на російський ринок завдяки подвоєнню в 2014 році квот від Євросоюзу,
однак для цього слід завершити усі процедури сертифікації продукції до осені
2014 року. Про це заявив
Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький в
ефірі 5 каналу.
Експерт
Мінекономрозвитку підкреслив, що відтепер головним
орієнтиром для вітчизняних експортерів мають стати європейські стандарти, а
також виробникам слід докласти зусиль, щоб випускати продукцію з більшою
доданої вартістю.
«Буде краще, якщо
підприємства, які працюють в Україні, будуть працювати
самі, будуть виробляти іншу продукцію, з більшою доданою вартістю, внаслідок
поступового входження, крок за кроком, до європейських ринків. Я думаю, що наші
виробники будуть відчувати себе частиною європейського ринку», - підсумував
Валерій Пятницький.