• In English
  • Уряд затвердив критерії оцінки ступеню ризику від провадження господарської діяльності у сфері ветеринарної практики

    Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері ветеринарної практики та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Відповідна постанова Кабінету Міністрів України прийнята 24 липня 2019 року.

    Документ визначає періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужбою, врегульовує питання періодичності проведення планових заходів контролю та забезпечує прозорість проведення таких заходів.

    Згідно з постановою віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями.

    Затвердження даних критеріїв та визначення періодичності планових заходів державного нагляду (контролю) дозволить більш ефективно і прозоро здійснювати планові заходи державного нагляду (контролю) у вказаній сфері та зменшить регуляторний тиск на суб’єктів господарювання.