• In English
  • Україна та Гонконг обговорили співробітництво в галузі санітарних та фітосанітарних заходів

    Сьогодні, 10 березня, відбулась онлайн зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича та т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко з представниками Центру з питань безпечності харчових продуктів Гонконга на чолі з Доктором Вонг Ван Крістін.

    Під час зустрічі детально обговорили поточний стан санітарних та фітосанітарних заходів між Україною і Гонконгом та подальшу співпрацю між країнами з метою розширення ринків збуту для української продукції. Зокрема, йшлося про можливість експорту свинини мороженої та побічних продуктів з неї, жиру з м’яса птиці та переробленого білка з нього.

    Маркіян Дмитрасевич подякував за надання додаткових питань до Запитальника щодо експорту свинини з України до Гонконгу. Він також зазначив, що після опрацювання фаховими спеціалістами Держпродспоживслужби матеріали будуть надіслані на розгляд Гонконгській стороні.

    Довідково

    Ввезення харчових продуктів з Гонконгу в Україну може здійснюватися за формами міжнародних сертифікатів, затверджених наказом Мінекономіки від 14.07.2020 № 1329 та розміщених на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням: https://bit.ly/3Jtmjej у разі відсутності погодженої двосторонньої форми.