Влітку суттєво збільшується кількість захворювань, пов’язаних із вживанням харчових продуктів. З метою зменшення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь Міністерство рекомендує керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської міської державних адміністрацій провести інформаційну кампанію для населення з питань дотримання гігієнічних вимог під час придбання, приготування та вживання харчових продуктів, умов та термінів їх зберігання та пропагувати серед населення гігієнічні навички, здоровий спосіб життя.
Прості речі рятують життя.
Що пропонується зробити
Докладніше про профілактику кишкових інфекцій читайте на сайті МОЗ та на сайті Центру громадського здоровя Міністерства охорони здоровя.
Довідково:
За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, кількість спалахів, спричинених збудниками гострої кишкової інфекції (ГКІ) як бактеріальної, так і вірусної етіології, зросло. З початку 2018 року, станом на 6 липня, в Україні зареєстровано 77 спалахів ГКІ, з них ротавірусного ентериту – 28, сальмонельозу – 20, ГКІ невстановленої етіології – 19, ГКІ встановленої етіології – 10. За аналогічний період 2017 року було зареєстровано 72 спалахи.