• In English
  • Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
    Міністерство економіки України, опубліковано 17 червня 2021 року о 16:48

    Міністерство економіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду. Відповідний наказ від 01.04.2021 року № 679 набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки.

    Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:

    • м'яса великої рогатої худоби;
    • свинини;
    • баранини і козлятини;
    • їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
    • м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
    • меду;
    • необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).

    Наказ розроблено на основі вимог 5 актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.