• In English
  • Мінекономіки розробило проект наказу про гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах

    Мінекономіки розробило проект наказу, яким буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах.

    Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020, а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабміну №1008 від 5 серпня 2020 року.

    Проект визначає вимоги до гігієни під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:

    ∙ виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;

    ∙ транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;

    ∙ поводження з харчовими відходами;

    ∙ персоналу, якій працює на харчоблоці;

    ∙ постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.

    Прийняття проекту наказу стане основою для безпечного харчування школярів і дозволить:

    - змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;

    - знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.