• In English
  • Держрибагентство: Виробництво копченої риби збільшилося майже на 10%

    Протягом січня-вересня 2021 року у нашій державі вироблено 3 062 тонни копченої риби (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець). Це на 9,4 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

    – риба в'ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 7 809 тонн (+3,2%);

    – готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 9 809 тонн (+13,9%);

    – риба сушена і в’ялена – 3 641 тонна (+5,9%);

    – оселедці солоні – 2 590 тонн (+3%);

    – ікра інших риб – 2 820 тонн (+13,4%).

    Крім того, від початку року в Україні вироблено:

    – продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 8 535 тонн;

    – продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 363 тонни;

    – риба солона (крім оселедців) – 1 577 тонн;

    – готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 194 тонни;

    – продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 459 тонн.

    Детальніше з інформацією можна ознайомитися у статистичному збірнику Держстату «Виробництво промислової продукції за видами у січні-вересні 2021 року» за посиланням.