• In English
  • Держрибагентство: Виробництво готових продуктів і консервів з риби збільшилося на 36%

    За даними Державної служби статистики України, протягом січня-липня 2021 року в нашій державі вироблено 8 302 тонни готових продуктів і консервів з риби (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби). Це на 36 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

    – риба в'ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 5 996 тонн (+4%);

    – риба сушена і в’ялена – 2 816 тонн (+9%);

    – риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –2 326 тонн (+10%);

    – ікра інших риб – 2 138 тонн (+30%);

    – риба солона (крім оселедців) – 1 173 тонни (+1,2%).

    Крім того, від початку року в Україні вироблено:

    – продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 6 803 тонни;

    – оселедці солоні – 2 008 тонн;

    – продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 794 тонни;

    – готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 929 тонн;

    – продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 325 тонн.