• In English
  • Держрибагентство: 12,4 кг риби на одну особу – так споживали у 2020 році українці рибну продукцію

    У 2020 році рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні склав 12,4 кг на одну особу. Загалом протягом минулого року фонд споживання риби та рибних продуктів становив 517,4 тис. тонн.

    Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів споживали у Київській (16,1 кг/о.), Одеській (15,1 кг/о.), Вінницькій (14,7 кг/о.), Херсонській (14,5 кг/о.), Житомирській (14,4 кг/о.) та Черкаській (14,2 кг/о.) областях.

    Найменше цього виду продукції споживали у Закарпатській, Луганській, Тернопільській, Івано-Франківській, Харківській та Львівській областях.

    У порівнянні з 2019 роком найбільш позитивна динаміка споживання риби та рибних продуктів спостерігалася у Сумській (+1,1 кг/о.), Волинській (+1 кг/о.), Хмельницькій (+0,6 кг/о.), Херсонській (+0,5 кг/о.) та Рівненській (+0,5 кг/о.) областях.

    Детальніше з інформацією можна ознайомитися у статистичному збірнику Держстату «Баланси та споживання основних продуктів харчування населенням України» за посиланням.

    Довідково

    Фонд споживання риби включає рибу свіжу, а також рибу солену, копчену, рибні консерви та інші види рибопродукції у фізичній вазі у перерахунку на рибу.