У 2017 році на нову систему харчування із застосуванням Каталогу продуктів харчування планується переведення 23 військових частин ЗС України. Про це під час брифінгу сьогодні, 20 жовтня, повідомив начальник Управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу ЗС України полковник Микола Куклюк.
«На сьогодні харчування військовослужбовців Збройних Сил
України здійснюється як у пунктах постійної дислокації (за системою аутсорсингу), так і в районі АТО. Там ми також залучаємо аутсорсинг, однак лише для підвозу продуктів, а приготування
їжі в АТО та на полігонах, де наші військові частини проходять відновлення
боєздатності, здійснюється штатними військовими кухарами
на наших штатних технічних засобах, – повідомив полковник Микола Куклюк. - Разом
з тим у відповідності до
постанови Кабінету Міністрів
України та наказу Міністерства
оборони України, ми розпочали
у 2017 році переведення визначених 23-х військових частин на нову систему харчування із застосуванням
Каталогу продуктів. При цьому
приготування їжі із застосуванням Каталогу також здійснюється військовими кухарами».
На сьогодні на нову систему харчування переведено 12 військових частин та 19 їдалень. Серед 12-ти частин, які вже переведені – Західна Військово-морська база в Одесі, Навчально-тренувальний центр у Бердичіві, Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації у Києві та інші. Також з 1 жовтня на нову систему перейшли Навчально-оздоровчий комплекс Київського військового ліцею ім. Івана Богуна у Боярці та столичний Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського. Окрім того, 15 жовтня на нову систему харчування перейшов й 199 Навчальний центр ВДВ у Житомирі.
«До кінця 2017 року у Збройних Силах України сплановано перехід на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням Каталогу ще 11 військових частин та установ, серед яких авіаційні та лікувальні їдальні», – розповів полковник Микола Куклюк.
Він також повідомив, що для військових частин, які переходять на систему харчування за Каталогом, у 2017 році закуплено сучасне обладнання на близько 50 млн грн, у тому числі: пароконвекційні печі, сучасні лінії роздачі, термоконтейнери для перевезення готових страв, диспенсери для соків, сучасні посудомийні машини купольного та тунельного типу, тістоміси, слайсери, камери холодильні, інше сучасне обладнання. У військових частинах, де отримали таке обладнання спрощується робота кухарів, зменшено енерговитрати.