Держпродспоживслужба: Делегація Гонконгу вивчає можливість експорту української продукції птахівництва

опубліковано 25 липня 2017 року о 12:16

У період з 24 по 28 липня в Україні з оціночним візитом перебуває делегація Центру з питань безпечності харчових продуктів - компетентного органу Спеціального адміністративного округу Гонконг з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом харчових продуктів в Україні, зокрема, щодо м’яса птиці, продуктів з нього, яєць та яєчної продукції.

В рамках візиту вже відбулася офіційна зустріч Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та його Першого заступника Андрія Жука з представниками делегації. Під час заходу українська сторона презентувала діяльність, сферу відповідальності та функції Держпродспоживслужби України, результати реформування компетентного органу протягом 2014-2016 років, доповіла про новоутворений орган, розкрила основні підходи щодо державного контролю за здоров’ям, благополуччям тварин, державного контролю безпечності, інспектування, а також сертифікації харчових продуктів на експорт.

Під час візиту Гонконгська сторона ознайомиться з роботою центрального та територіальних органів Держпродспоживслужби, процедурою державного контролю на бійнях, фермах та пакувальних центрах, а також з роботою лабораторної мережі. Зокрема, представники Гонконгу планують відвідати Черкаську, Вінницьку та Київську області.

Це перший офіційний візит посадовців компетентного органу Гонконгу до України, що, за словам Володимира Лапи, є гарним поштовхом до подальшої розбудови двосторонніх відносин та відкриттям великих ринків збуту харчових продуктів українських виробників.