До країн
Європейського Союзу наразі мають право експорту 281 українське підприємство, в
тому числі 101 виробник харчових продуктів. Про це Голова Держпродспоживслужби
Володимир Лапа повідомив під час агропромислового інвестиційного форуму за
участю представників французького бізнесу, який відбувся 20 червня 2017 року в
Києві.
«Українські
підприємства мають право постачати до європейських країн м'ясо птиці та
продукти з м’яса птиці, рибу та рибопродукти, мед, яйця, молоко та молочні
продукти – усього 101 підприємство. Також до Євросоюзу мають право експорту 180
підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як
пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин,
субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного
походження», - зазначив Володимир Лапа.
При цьому він
звернув увагу, що наприкінці минулого тижня ще одне українське підприємство
отримало дозвіл постачати молочну продукцію на ринок ЄС: «Ми очікуємо, що таке
право днями отримає ще один виробник молока і молочних продуктів».
«Для нас розширення
ринків збуту є, було і буде одним із головних завдань. І ринок Європейського
Союзу – серед пріоритетів», - зазначив Володимир Лапа.