• In English
  • 5 нових українських підприємств отримали право експорту до ЄС
    опубліковано 06 березня 2017 року о 17:30

    У 2017 році ще 5 нових українських підприємств, які займаються виробництвом харчової продукції, отримали право експорту до ЄС. Зокрема, на європейський ринок постачатимуть свої товари: одне підприємство з виробництва молочної продукції, одне підприємство з виробництва готової продукції з м’яса птиці, три підприємства з виробництва меду.

    «Україна має великий експортний потенціал, а українська продукція варта того, щоб продаватися на полицях Європейського Союзу. І ми зі свого боку робимо все можливе для відкриття нових ринків збуту», - прокоментував Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

    Так, у цьому році Держпродспоживслужба продовжила роботу щодо диверсифікації ринків збуту української продукції.

    Крім того, постійно здійснюються заходи щодо проведення перемовин по доступу української продукції до:

    -  Китайської Народної Республіки – робота над розширенням переліку експортерів молочних продуктів, а також подання заявки на відкриття ринку для м'яса птиці та яловичини;

    -  Йорданії – узгодження ветеринарного сертифікату на експорт охолодженого/замороженого м’яса яловичини на фінальній стадії;

    -  Сербії - Погоджено форму ветеринарного сертифіката на експорт м’яса птиці з України до Сербії;

    -  Єгипту – погоджено форму ветеринарного сертифікату для експорту охолодженої/замороженої безкісткової яловичини;

    -  Японії – надана інформація щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

    -  Канади - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці та продуктів з нього;

    -  Сінгапуру - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

    -  Кореї - надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

    -  США –- надання інформації щодо діючої системи державного контролю для відкриття ринку для м'яса птиці;

    -  Європейського Союзу – розширення переліку експортерів харчових продуктів та кормів.

    Нагадаємо, у 2016 році кількість українських підприємств, що мають право експорту на ринки Європейського Союзу, склала 277. Із них 97 – підприємств, які виробляють харчову продукцію, решта – продукцію нетваринного походження.