За попередніми оцінками фахівців Міністерства
аграрної політики та продовольства України у 2014 році зберігатиметься
тенденція до збільшення виробництва м’яса (на 1,8%) та яєць (на 0,7%).
Виробництво молока залишиться практично на рівні минулого року.
Заплановане збільшення виробництва м’яса до
2431 тис. тонн відбудеться переважно за рахунок зростання виробництва свинини
та м’яса птиці (на 5,6% та 4,6% відповідно). Також завдяки зменшенню імпорту
свинини на 53%, загальні обсяги імпорту м’яса та м’ясопродуктів зменшаться на
46%.
У 2014 році планується виробництво яєць на
рівні 19755 млн. штук, що забезпечить споживання яєць на душу населення на
рівні 310 штук та дасть можливість збільшити експорт на 27% .
Виробництво молока прогнозується в обсязі
11438 тис. тонн, що забезпечить його споживання на рівні 229 кг на особу. При
цьому планується зменшення надходжень імпортної молочної продукції майже на
12,4 %.