
На Житомирщині зросли обсяги виробництва тваринницької продукції
На Житомирщині за підсумками чотирьох місяців 2014 року, у порівнянні з
відповідним періодом минулого року, у всіх категоріях господарств області
зросли обсяги виробництва тваринницької продукції. Зокрема, молока – на 2,3
тис. тонн (1,4%), яєць – на 4,1 млн. штук (2,5%), виробництво м’яса в живій
вазі – на 1,2 тис. тонн (4,5%). Позитивними є виробничі показники діяльності
галузі і в сільськогосподарських підприємствах, де зросло виробництво молока на
800 тонн (2,6%), м’яса – на 200 тонн (4,2%), яєць – на 800 тис. штук (2,7%).
Варто звернути увагу на те, що збільшилися й обсяги виробництва молока в агроформуваннях Черняхівського району на 53,2%,
Новоград-Волинського – на 25,5% та Попільнянського –
на 16,6%. Окрім цього, спостерігається зростання обсягів вирощування худоби і
птиці на агропідприємствах Червоноармійського району у 2,6 рази, Житомирського
– на 73%, Баранівського, Чуднівського,
Малинського районів – на 31-39%.