У першому кварталі 2014 року у сільськогосподарських підприємствах
Чернігівської області збільшено вирощування м’яса худоби та птиці на 2,3% у
порівнянні з аналогічним періодом 2013 року і становить 8,8 тис. тонн. У свою чергу збільшилась реалізація м’яса до 8,5 тис. т
(+25,0%). Про це інформує Департамент агропромислового розвитку
облдержадміністрації.
Лідируючі позиції у виробництві м’яса худоби та птиці за підсумками 3-х
місяців займають сільгосптоваровиробники Менського (1 685 т), Бахмацького (1 360 т) та
Прилуцького (788 т) районів.
Протягом І кварталу в
області сільськогосподарськими
підприємствами вироблено
48,6 тис. т молока, що на 2,5% більше,
ніж у відповідний період 2013 року. Збільшення обсягів виробництва молока досягнуто за рахунок зростання на 3,4 % у порівнянні з минулим
роком продуктивності дійної
череди. За січень-березень надій на одну корову склав 966 кг
молока.
Найбільший приріст надоїв молока у порівнянні з минулим
роком спостерігається в господарствах
Борзнянського (+36%), Сосницького
(+33%), Ічнянського (+23%), Семенівського
(+22%) районів.