• In English
  • На Чернігівщині збільшується виробництво продукції тваринництва
    опубліковано 29 квітня 2014 року о 10:43

    У першому кварталі 2014 року у сільськогосподарських підприємствах Чернігівської області збільшено вирощування м’яса худоби та птиці на 2,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року і становить 8,8 тис. тонн. У свою чергу збільшилась реалізація м’яса до 8,5 тис. т (+25,0%). Про це інформує Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

    Лідируючі позиції у виробництві м’яса худоби та птиці за підсумками 3-х місяців займають сільгосптоваровиробники  Менського (1 685 т), Бахмацького (1 360 т) та Прилуцького (788 т) районів.

    Протягом І кварталу в області сільськогосподарськими підприємствами вироблено 48,6 тис. т молока, що на 2,5% більше, ніж у відповідний період 2013 року. Збільшення обсягів виробництва молока досягнуто за рахунок зростання на 3,4 % у порівнянні з минулим роком продуктивності дійної череди. За січень-березень надій на одну корову склав 966 кг молока.

    Найбільший приріст надоїв молока у порівнянні з минулим роком спостерігається в господарствах Борзнянського (+36%), Сосницького (+33%), Ічнянського (+23%), Семенівського (+22%) районів.