1 червня стартує безкоштовний навчальний курс щодо впровадження НАССР в Україні


01 червня 2019, субота

Тривалість 09:00-18:00


Мінагрополітики, Держпродспоживслужба, проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» та платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» запрошують усіх бажаючих взяти участь у безкоштовному навчальному курсі «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який стартує 1 червня.

Курс розрахований на представників бізнесу, фахівців державного сектору в харчовій галузі та звичайних українських споживачів.

Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:

що таке нове харчове законодавство України;

що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

хто такі оператори ринку;

що таке простежуваність у харчовому законодавстві;

що таке НАССР та як його правильно читати.

Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням.

Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.

Довідково 

В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів – НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Тематика курсу:

  • Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
  • Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
  • Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

Автори курсу:

Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.

Запрошений спікер курсу:

Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.