• In English
  • 1 червня стартує безкоштовний навчальний курс щодо впровадження НАССР в Україні

    01
    червня

    09:00

    18:00

    субота

    Мінагрополітики, Держпродспоживслужба, проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» та платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» запрошують усіх бажаючих взяти участь у безкоштовному навчальному курсі «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який стартує 1 червня.

    Курс розрахований на представників бізнесу, фахівців державного сектору в харчовій галузі та звичайних українських споживачів.

    Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:

    що таке нове харчове законодавство України;

    що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

    хто такі оператори ринку;

    що таке простежуваність у харчовому законодавстві;

    що таке НАССР та як його правильно читати.

    Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням.

    Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.

    Довідково 

    В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів – НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

    Тематика курсу:

    • Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
    • Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
    • Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

    Автори курсу:

    Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.

    Запрошений спікер курсу:

    Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.