• In English
  • Урядом затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг та визначається періодичність здійснення Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

    Метою постанови є запровадження ризик-орієнтовного підходу до проведення перевірок, що дозволить вдосконалити систему відносин, які виникають при визначенні періодичності здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про захист прав споживачів.

    Ризик-орієнтовний системний підхід до розроблення критеріїв  сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів державного нагляду (контролю).

    Кабінет Міністрів України
    Постанова
    від 30 січня 2019 р. № 54
    Київ
    Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг та визначається періодичність здійснення Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про захист прав споживачів

    Відповідно до частини другої статті 5 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” Кабінет Міністрів України постановляє:

    Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг та визначається періодичність здійснення Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про захист прав споживачів, що додаються.

            Прем’єр-міністр України                              В. ГРОЙСМАН

    Інд. 67