• In English
  • Україна та Словаччина обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарії

    Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа і керівник Державної ветеринарної інспекції Республіки Словаччина Йозеф Біреш під час робочої зустрічі в Ужгороді обговорили поточний стан розвитку двостороннього співробітництва в галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

    Участь у зустрічі також взяли начальник та профільні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

    Володимир Лапа ознайомив свого колегу зі структурою, функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби, її територіальних органів та вітчизняною системою державного контролю в сфері безпечності ветеринарної медицини.

    Окрему увагу було приділено системі безпечності харчових продуктів, епізоотичній ситуації, питанням боротьби із небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней.

    За словами Голови Держпродспоживслужби, Україна зацікавлена у вивченні словацького досвіду: починаючи від забезпечення епізоотичного благополуччя, забезпечення умов для реалізації продукції невеликими фермерами на локальних ринках і закінчуючи практичними питаннями наближення вітчизняного законодавства до вимог ЄС.

    Під час зустрічі сторони проаналізували погоджені між обома країнами міжнародні ветеринарні сертифікати, що забезпечує підґрунтя для здійснення операторами ринку України та Словаччини експортно-імпортних операцій, пов’язаних з продукцією тваринного походження та тваринами.

    Володимир Лапа висловив сподівання, що поточна зустріч сприятиме розвитку співробітництва між компетентними органами України та Словаччини, зокрема на прикордонному регіональному рівні.