• In English
  • Держпродспоживслужба вивчає можливості розширення експорту української продукції до Індонезії
    опубліковано 01 червня 2016 року о 11:23

    Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів постійно вивчає можливості розширення ринків збуту для української продукції. Зараз, зокрема, розглядається перспектива збільшення асортименту вітчизняних сільськогосподарських культур для експорту до Республіки Індонезія.

    Так, на даний момент Посольство України в Індонезії надало пропозицію щодо розширення переліку експорту сільськогосподарської продукції до Індонезії. Відповідно до проведеного аналізу потенціал на ринку Індонезії мають: цибуля, часник, черешня, картопля, морква, кукурудза, кукурудзяне борошно, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, соя, сорго та горох.

    Як повідомлялося раніше, у січні 2016 року Республіка Індонезія прийняла рішення зареєструвати Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію. Це означає, що ця країна вказану українську лабораторію визнає такою, що відповідає індонезійській системі контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів. Відповідно таке рішення дозволяє Україні постачати до Індонезії свіжу продукцію рослинного походження.

    За три місяці поточного року Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія уже проаналізувала 102 зразки продовольчої пшениці, яка відправляється в Індонезію, загальним об’ємом 566,2 тис. тонн, у тому числі за травень – 22 зразки (127,6 тис. тонн) на визначення залишкових кількостей пестицидів, тяжких металів та мікотоксинів.