• In English
  • На Дніпропетровщині за 9 місяців загальне виробництво продукції с/г зросло майже на 15%
    опубліковано 05 листопада 2014 року о 12:44

    На Дніпропетровщині за 9 місяців 2014 року загальне виробництво продукції сільського господарства зросло майже на 15%. Порівняно з аналогічним періодом минулого року на 16,2% зросло виробництво продукції на сільськогосподарських підприємствах, на 12,7% - у господарствах населення. Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища.

    Зокрема, зросло виробництво продукції рослинництва на сільськогосподарських підприємствах на 23%, у господарствах населення – на 15%.

    Станом на 1 жовтня господарствами всіх категорій було намолочено 2,9 млн. тонн зерна (наразі цей показник складає вже близько 3,4 млн. тонн), накопано 653 тис. тонн картоплі (зараз - 658,8 тис. тонн), виробництво овочів склало 530 тис. тонн (на сьогодні - 622,1 тис. тонн).

    Також сільськогосподарські підприємства Дніпропетровщини виробили на 5,3% більше продукції тваринництва. За січень – вересень 2014 році усіма категоріями господарств області вироблено 206,5 тис. тонн м’яса у живій вазі, що на 100 тонн більше рівня минулого року; 279 тис. 900 тонн молока, що на 12700 тонн більше за аналогічний період 2013 року; 792 млн. 700 млн. штук яєць, що на 70,3 млн. штук більше 2013 року.