• In English
  • Інформація щодо надання допомоги для жителів звільнених міст Донецької та Луганської областей
    опубліковано 25 вересня 2014 року о 18:18

    Станом на 25 вересня п.р. за підтримки департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій (дев’ятнадцять регіонів) направлено постраждалим жителям Донбасу та військовослужбовцям у зоні АТО орієнтовно 1,6 тис. т продуктів харчування та 18 т гуманітарної допомоги (постільна білизна, одежа, засоби гігієни тощо).

    Допомога у вигляді продуктів харчування, засобів особистої гігієни надходила безпосередньо, як від потужних сільськогосподарських та переробних підприємств, так і від фермерських господарств, а також сільських, селищних рад та населення.

    Зокрема:

    Вінницька область – 470,5 т (борошно, картопля, овочі, консерви, чай, кава, цукор, мінеральна вода та інше), 40 літрів олії, 1,5 т засобів гігієни, 2 шт. прибори нічного бачення, 1 комплект рації;

    - Волинська область – 133,8 т (картопля, овочі, крупи, цукор, макаронні вироби, консерви, горох, крупи, домашня консервація, засоби гігієни, паштети м’ясні, телятина та баранина тушковані, медикаменти, ковдри тощо);

    - Дніпропетровська область – 28,5 т (цукор, масло вершкове, сир, печиво), хлібобулочні вироби – 6400 шт., військові пайки – 400 шт., вермішель “Мівіна” – 1000 шт., олія – 260 літрів, консерви яловичі – 100 штук, 2000 літрів води;

    - Житомирська область – 40,6 т продовольства (цукор, олія, вода, крупи, макаронні вироби, картопля, овочі, борошно, мед, консерви, кава, чай, рибні та м’ясні консерви тощо), 18 т гуманітарної допомоги (засоби гігієни, постільна білизна тощо);

    - Запорізька область – 68,9 тонни (овочі, макарони, борошно, олія, крупи, пряники, хліб, яблука), 1080 штук яєць, 420 пляшок води, 526 буханок хліба, 563 банки овочевої консервації;

    - Київська область – 129 т (продукти харчування, одягу, засобів особистої гігієни, медикаменти, миючі засоби тощо);

    - Львівська область – 5,9 т (картопля та овочі), 2 тис. штук яєць;

    - Миколаївська область – 23,0 т (цукор, борошно, круп’яні та макаронні вироби, соки та консервація, масло вершкове, сири, згущене молоко, консерви м’ясні/рибні/овочеві, кондитерські вироби та засоби особистої гігієни);

    - Одеська область – 27 т (картопля, овочі, борошно, крупи, мінеральна вода, овочеві консерви), 1150 банок м’ясних та рибних консервів, 265 ящиків кондитерських виробів, 679 пакетів спецій та інших продуктів;

    - Полтавська область – 125,1 т (продукти дитячого харчування, мінеральна вода, молочна продукція, борошно, олія, сири тверді та плавлені, масло вершкове), 120 пакетів молока незбираного, 422 банки тушкованого м’яса, 420 упаковок чаю та кави, 400 пачок цигарок, 5596 банок консервів;

    - Сумська область – 185,1 т (картопля, овочі, крупи, борошно та інше);

    - Тернопільська область – 34,6 т (борошно, макарони, куряні вироби, картопля, цукор, олія, консервна продукція);

    - Рівненська область – 184,5 т (картопля, овочі, борошно, м’ясні консерви, сало, смалець, хліб, мінеральна вода та інше);

    - Хмельницька область – 151 т (овочі, цукор, круп’яні вироби, вермішель, мед, м’ясні консерви, олія, засоби особистої гігієни, ліхтарики);

    - Харківська область – 34,9 т (молоко, картопля, овочі, олія соняшникова, хліб, вода питна, крупи, цукор, ковбаси, печиво кондитерське та інше), 80 банок консервації, 184 банок м’ясних та рибних консервів, 85 пачок чаю та 20 пачок цигарок, 72 літри води, 40 шт. туалетного паперу;

    - Херсонська область – 7 т (борошно, крупи, овочі, олія, мінеральна вода);

    - Чернівецька область – 3,0 т (борошно);

    - Черкаська область – 2,4 т (цукор, круп’яні вироби, олія, печиво та цукерки, сир твердий “Вершковий” та інше), 536 банок консервації (згущене молоко, рибні та м’ясні консерви), 1110 упаковок води та, крім того, мило і туалетний папір;

    - Чернігівська область – 9 т (м’ясо, ковбаси копчені, масло вершкове, крупи, борошно, цукор, цукерки, картоплі, чай, кава, овочі), 6573 банок м’ясних та рибних консервів, 9800 штук яєць, 12607 літрів води, 464 банок паштету, квасолі, кукурудзи, м’ясних каш тощо.

    Готується до відправки близько 60 т продуктів харчування від аграрних підприємств Дніпропетровської, Львівської, Запорізької, Сумської областей.