• In English
  • У Національний День фермера відкрито свинокомплекс, побудований за європейськими стандартами
    опубліковано 03 липня 2014 року о 18:24

    3 липня, в Національний День фермера, заступник Міністра аграрної політики та продовольства Андрій Дикун відвідав свиноферму на базі одного з сільгосппідприємств. В ході святкування, організованого Асоціацією свинарів України, було відкрито сьомий свинокомплекс цього товаровиробника  у с. Па́ришків Баришівського району. Відкритий візит до підприємства показав готовність постачання продуктів українського свинарства на європейський ринок. 

    Гостями свята стали понад 400 учасників – власники, керівники та спеціалісти провідних свинокомплексів, представники комерційних компаній, галузевих об’єднань та засобів масової інформації, яким провели екскурсію новим сучасним свинокомплексом. Окрім того, у теоретичній частині заходу виступили спеціалісти з ветеринарії, генетики та технологій.

    У ході відкритого візиту на свиноферму було продемонстровано високоякісну систему утримання тварин, суворий санітарний контроль та використання високоякісних кормів без жодних домішок (лише зернові та 3% вітамінів і мінералів), що забезпечують високі характеристики отримуваного м’яса. Крім того, компанія має власну переробку та мережу фірмових магазинів, де реалізують ковбасні вироби та м’ясні напівфабрикати.

    «Міністерство аграрної політики та продовольства України дбає про виробника та споживача вітчизняної свинини. Ми готуємо та поступово реалізовуємо кроки задля гармонійного переходу продукції українського сільгоспвиробника до ринку Європейського Союзу, зокрема, ми лобіюємо спрощення умов ведення бізнесу, дерегуляції та синхронізації із сучасними умовами виробництва і європейськими стандартами, екологічного та ветеринарного законодавства, реформування селекційно-племінної роботи, удосконалення нормативно-правової бази та фінансову підтримку галузі», – відзначив заступник Міністра Андрій Дикун.