• In English
  • 3-4 жовтня – третя міжнародна конференція «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні»

    03
    жовтня

    09:00

    середа
    04
    вересня

    18:00

    вiвторок
    вул. Госпітальна, 4, м. Київ

    3-4 жовтня 2018 року відбудеться третя міжнародна конференція, присвячена ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю молока і молочних продуктів. Організатор конференції – швейцарсько-український проект з безпечності молока за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні та Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

    Відкривати конференцію буде заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа та директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

    Головною метою конференції є підвищення обізнаності зацікавлених сторін, які залучені до молочної галузі, про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращих практик для виробництва безпечних молочних продуктів. Водночас конференція стане платформою для обміну знаннями та інформацією про різні аспекти молочного сектору.

    Два дні конференції розділені на 4 сесії. Під час кожної сесії запрошені спікери представлять своє бачення різних тем, а дискусії координуватимуть модератори:

    1) Національне законодавство і міжнародні вимоги;

    2) Ризик-орієнтована система контролю за безпечністю харчових продуктів у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні;

    3) Залучення приватного сектору до системи контролю за безпечністю харчових продуктів та найкращі практики виробництва молока.

    4) Контроль залишків ветеринарних препаратів у молоці.

    Програму конференції та більш детальну інформацію можна знайти на сайті проекту з безпечності молока.

    Адреса: Прем’єр-готель «Русь», вул. Госпітальна, 4, м. Київ.

    Акредитація - до 1 жовтня 15:00 за електронною поштою viktoria.bilous@safoso.com.ua або телефоном 0930952172, вказавши ПІП, видання і контакти.

    У разі виникнення запитань звертайтеся до керівника проекту Ігоря Кравченка:

    Тел.: +38 044 279 87 12 (13) Факс: +38 044 279 88 45

    Email: igor.kravchenko@safoso.ch

    Webpage: http://safoso.com.ua/.

     

    Довідково

    Проект з безпечності молока

    Загальна мета проекту полягає у підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні. Діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної допомоги Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щоб розробити і ввести в дію сучасну систему інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості, а з іншого боку, на надання допомоги молокопереробному виробництву у запровадженні консультативної програми для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва. Проект також визначить нагальні потреби в обладнанні, щоб підтримати впровадження системи інспектування безпечності харчування та надати обмежену кількість обладнання, виходячи з оцінки потреб. Проект фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO).

    Швейцарська Конфедерація в Україні:

    У 1997 році Швейцарія та Україна уклали двосторонню угоду щодо технічної співпраці, в рамках якої в Києві було відкрито Швейцарське бюро співробітництва для координації та підтримки програм в Україні. Швейцарське бюро співробітництва в Україні діє від імені трьох державних організацій – Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Відділу безпеки людини (HSD), які входять до складу Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), який є частиною Федерального Департаменту Швейцарії з економічних питань. Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015 – 2018 рр. спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. Річний бюджет Швейцарської програми співробітництва в Україні сягає 25 мільйонів швейцарських франків. Для більш детальної інформації відвідайте, будь ласка, веб-сторінку: https://www.eda.admin.ch/ukraine/.

    SAFOSO – швейцарська консалтингова компанія з розбудови потенціалу, заснована у 2003 році колишнім директором швейцарської ветеринарної служби. Компанія працює у напрямку досягнення глобальних цілей у сфері охорони здоров’я тварин, безпеки харчових продуктів, продовольчої безпеки споживачів і сталої торгівлі продуктами тваринного походження, таких як м'ясо і молоко. САФОЗО співпрацює з приватними компаніями, урядами, міжнародними організаціями, групами споживачів, діагностичними компаніями і науковими інституціями САФОЗО акцентує увагу на харчовому ланцюгу ще до етапу збирання врожаю, оскільки управління безпекою харчових продуктів є найбільш ефективним тоді, коли воно починається на початку виробничого процесу. Технічна експертиза – основа роботи компанії. Співробітники САФОЗО володіють сучасними науковими підходами і знаннями, які можуть стати корисними для клієнтів.