Урядом удосконалено порядок проведення науково-громадської експертизи набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму.
Згідно з внесеною зміною, до складу комісії, яка проводить відповідну експертизу продуктів, товарів і послуг, як представники центральних органів виконавчої влади входять керівники самостійних структурних підрозділів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, визначені згідно з наказами керівників відповідних органів. Члени експертної комісії від об’єднань роботодавців і профспілкових об’єднань, які мають статус всеукраїнських, визначаються кожною стороною окремо.
Така зміна сприятиме врегулюванню процедури проведення науково-громадської експертизи зазначених наборів та підвищенню ефективності роботи експертної комісії.
Кабінет Міністрів України постановляє:
Внести зміни до пункту 2 Порядку проведення науково-громадської експертизи набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 1999 р. № 1767 (Офіційний вісник України, 1999 р., № 39, ст. 1946; 2012 р., № 7, ст. 249), виклавши його в такій редакції:
“2. Експертиза проводиться експертною комісією, що утворюється у складі 12 осіб, до якої входять по 4 представники від центральних органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців і профспілкових об’єднань, які мають статус всеукраїнських.
Представниками центральних органів виконавчої влади в експертній комісії є керівники самостійних структурних підрозділів Мінекономрозвитку, Мінфіну, Мінсоцполітики, МОЗ, визначені згідно з наказами керівників відповідних центральних органів виконавчої влади.
Члени експертної комісії від об’єднань роботодавців і профспілкових об’єднань, які мають статус всеукраїнських, визначаються кожною стороною окремо.”.
Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН
Інд. 73