Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. Також визначено періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Відповідно до частини другої статті 5 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, що додаються.
2. Визнати такими, що втратили чинність:
постанову Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1405 “Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідемічного благополуччя населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною санітарно-епідеміологічною службою та її територіальними органами” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 10, ст. 369);
постанову Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2012 р. № 869 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1405” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 71, ст. 2871).
Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН
Інд. 73