• In English
  • Уряд змінив механізм розрахунку мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв. 

    Зокрема, на сидр і перрі та зброджені напої, одержані виключно в результаті природного бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додання спирту), розлиті у будь-яку тару (посуд) місткістю 1 л, установлено мінімальну роздрібну ціну у розмірі 28,47 грн. 

    Крім того, визначено механізм перерахування мінімальних роздрібних цін на сидр і перрі, зброджені напої у тару (посуд) іншої місткості. 

    Рішення прийняте на виконання Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

    Кабінет Міністрів України
    Постанова
    від 13 грудня 2017 р. № 969
    Київ
    Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957

    Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Внести у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня  2008 р. № 957 “Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 84, ст. 2827; 2011 р., № 99, ст. 3608; 2017 р., № 71, ст. 2160) зміни, що додаються.

    2. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

     
     
    Прем’єр-міністр України
     

     

    В. ГРОЙСМАН

     
     
    Інд. 75
     
     
     
     

    ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 13 грудня 2017 р. № 969

    ЗМІНИ,
    що вносяться у додаток до постанови
    Кабінету Міністрів України
    від 30 жовтня 2008 р. № 957

    1. У графі “Опис товару”:

    1) слова і цифру “Сидр і перрі (без додання спирту) у скляній тарі місткістю 1 л” замінити словами і цифрою “Сидр і перрі (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л”;

    2) слова і цифри “Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у скляній тарі місткістю 1 л” замінити словами і цифрами “Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л”.

    2. У примітках до додатка:

    1) пункт 1 викласти в такій редакції:

    “1. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, віскі, рому та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини, джину та ялівцевої настоянки, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, інших спиртових дистилятів та спиртових напоїв, в тому числі бренді ординарного, горілки виноградної, інших зброджених напоїв, сумішей із зброджених напоїв та сумішей зброджених напоїв з безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.”;

    2) у пункті 2 слово “тарі” замінити словами “у скляній та іншій тарі”;

    3) доповнити примітки пунктом 3 такого змісту:

    “3. Мінімальна роздрібна ціна на сидр і перрі (без додавання спирту), зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.”.

    _____________________