• In English

  • ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 24 березня 2004 р.  № 374

    ЗМІНИ,
    що вносяться до Порядку визначення
    виробників і покупців спирту та
    здійснення контролю за його обігом


    1. Пункт 1 після слів “спирту етилового денатурованого (спирту технічного)” доповнити словами “абсолютованого спирту, високооктанової кисневмісної добавки до бензинів”.

    2. У пункті 3:

    друге речення абзацу першого виключити;

    друге і третє речення абзацу третього виключити;

    доповнити пункт абзацами такого змісту:

    “Форма наряду на відпуск спирту, фракції головної етилового спирту, а також порядок його оформлення затверджується Державною податковою адміністрацією.

    Підставою для оформлення нарядів на відпуск фракції головної етилового спирту є письмове звернення суб’єкта підприємницької діяльності до департаменту, в якому зазначається його найменування, код згідно з ЄДРПОУ, адреса і місце провадження діяльності, банківські реквізити, потреба на квартал та мета використання.

    Відпуск спирту, фракції головної етилового спирту без наряду забороняється”.

    3. Абзац п’ятий пункту 4 після слів “за максимальною ставкою” доповнити словами “а також фракції головної етилового спирту”.

    4. Пункт 9 доповнити абзацами такого змісту:

    “Транспортування спирту етилового, коньячного і плодового здійснюється за умови обов’язкового попереднього інформування органів державної податкової служби у супроводженні її представників та відповідно до вимог законодавства з питань перевезення небезпечних вантажів.

    Порядок надання інформації про транспортування та контроль за таким транспортуванням визначається Державною податковою адміністрацією за погодженням з Держмитслужбою, МВС та Мінтрансом”.

    5. У пункті 14:

    абзац перший викласти у такій редакції:

    “14. Конфіскований спирт або такий, що перейшов у власність держави з інших підстав, реалізується за нарядами департаменту”;

    в абзаці другому слова “спирт, який визнаний безхазяйним чи є конфіскованим або таким” замінити словами “конфіскований спирт або такий”.

    6. У пункті 17:

    в абзаці першому:

    слово “державного” виключити;

    доповнити абзац після слів “місць зберігання” словом “спирту”;

    доповнити пункт після абзацу четвертого новими абзацами такого змісту:

    “Спирт зберігається його власником виключно в місцях зберігання спирту, внесених до Єдиного реєстру за його заявою.

    Спирт безхазяйний або конфіскований чи такий, що перейшов у власність держави з інших підстав, зберігається в місцях зберігання спирту, внесених до Єдиного реєстру, згідно з договорами, укладеними із суб’єктами підприємницької діяльності, які мають місця зберігання спирту, внесені до Єдиного реєстру. Про надходження спирту на зберігання суб’єкт підприємницької діяльності протягом 3 робочих днів надсилає департаменту відповідне повідомлення разом з копією договору, засвідченою нотаріусом або сторонами, які уклали такий договір”.

    У зв’язку з цим абзац п’ятий вважати абзацом сьомим.

    7. В абзаці першому пункту 21:

    слова “пектин” та “і напівфабрикати (спиртовані соки, морси, настої з використанням спирту етилового)” виключити;

    слова “оцет харчовий” замінити словами “оцет спиртований”.

     

     

    ______________