ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 березня 2004 р. № 374
ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку визначення
виробників і покупців спирту та
здійснення контролю за його обігом
1. Пункт 1 після слів “спирту
етилового денатурованого (спирту технічного)” доповнити словами “абсолютованого
спирту, високооктанової кисневмісної добавки до бензинів”.
2. У пункті 3:
друге речення абзацу першого
виключити;
друге і третє речення абзацу
третього виключити;
доповнити пункт абзацами такого
змісту:
“Форма наряду
на відпуск спирту, фракції головної етилового спирту, а також порядок його
оформлення затверджується Державною податковою адміністрацією.
Підставою
для оформлення нарядів на відпуск фракції головної етилового спирту є письмове
звернення суб’єкта підприємницької діяльності до департаменту, в якому
зазначається його найменування, код згідно з ЄДРПОУ, адреса і місце провадження
діяльності, банківські реквізити, потреба на квартал та мета використання.
Відпуск
спирту, фракції головної етилового спирту без наряду забороняється”.
3. Абзац
п’ятий пункту 4 після слів “за максимальною ставкою” доповнити словами “а також
фракції головної етилового спирту”.
4. Пункт
9 доповнити абзацами такого змісту:
“Транспортування
спирту етилового, коньячного і плодового здійснюється за умови обов’язкового
попереднього інформування органів державної податкової служби у супроводженні
її представників та відповідно до вимог законодавства з питань перевезення
небезпечних вантажів.
Порядок
надання інформації про транспортування та контроль за таким транспортуванням
визначається Державною податковою адміністрацією за погодженням з
Держмитслужбою, МВС та Мінтрансом”.
5. У
пункті 14:
абзац
перший викласти у такій редакції:
“14.
Конфіскований спирт або такий, що перейшов у власність держави з інших підстав,
реалізується за нарядами департаменту”;
в абзаці другому слова “спирт,
який визнаний безхазяйним чи є конфіскованим або таким” замінити словами
“конфіскований спирт або такий”.
6. У пункті 17:
в абзаці першому:
слово “державного” виключити;
доповнити абзац після слів
“місць зберігання” словом “спирту”;
доповнити пункт після абзацу
четвертого новими абзацами такого змісту:
“Спирт зберігається його
власником виключно в місцях зберігання спирту, внесених до Єдиного реєстру за
його заявою.
Спирт безхазяйний або
конфіскований чи такий, що перейшов у власність держави з інших підстав,
зберігається в місцях зберігання спирту, внесених до Єдиного реєстру, згідно з
договорами, укладеними із суб’єктами підприємницької діяльності, які мають місця
зберігання спирту, внесені до Єдиного реєстру. Про надходження спирту на
зберігання суб’єкт підприємницької діяльності протягом 3 робочих днів надсилає
департаменту відповідне повідомлення разом з копією договору, засвідченою
нотаріусом або сторонами, які уклали такий договір”.
У зв’язку з цим абзац п’ятий
вважати абзацом сьомим.
7. В абзаці першому пункту 21:
слова “пектин” та “і
напівфабрикати (спиртовані соки, морси, настої з використанням спирту
етилового)” виключити;
слова “оцет харчовий” замінити
словами “оцет спиртований”.
______________
Файли що додаються:
ЗМІНИ, що вносяться до Порядку визначення виробників і покупців спирту, та здійснення контролю за його обігом