ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 березня 2004 р.  № 374

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку визначення
виробників і покупців спирту та
здійснення контролю за його обігом


1. Пункт 1 після слів “спирту етилового денатурованого (спирту технічного)” доповнити словами “абсолютованого спирту, високооктанової кисневмісної добавки до бензинів”.

2. У пункті 3:

друге речення абзацу першого виключити;

друге і третє речення абзацу третього виключити;

доповнити пункт абзацами такого змісту:

“Форма наряду на відпуск спирту, фракції головної етилового спирту, а також порядок його оформлення затверджується Державною податковою адміністрацією.

Підставою для оформлення нарядів на відпуск фракції головної етилового спирту є письмове звернення суб’єкта підприємницької діяльності до департаменту, в якому зазначається його найменування, код згідно з ЄДРПОУ, адреса і місце провадження діяльності, банківські реквізити, потреба на квартал та мета використання.

Відпуск спирту, фракції головної етилового спирту без наряду забороняється”.

3. Абзац п’ятий пункту 4 після слів “за максимальною ставкою” доповнити словами “а також фракції головної етилового спирту”.

4. Пункт 9 доповнити абзацами такого змісту:

“Транспортування спирту етилового, коньячного і плодового здійснюється за умови обов’язкового попереднього інформування органів державної податкової служби у супроводженні її представників та відповідно до вимог законодавства з питань перевезення небезпечних вантажів.

Порядок надання інформації про транспортування та контроль за таким транспортуванням визначається Державною податковою адміністрацією за погодженням з Держмитслужбою, МВС та Мінтрансом”.

5. У пункті 14:

абзац перший викласти у такій редакції:

“14. Конфіскований спирт або такий, що перейшов у власність держави з інших підстав, реалізується за нарядами департаменту”;

в абзаці другому слова “спирт, який визнаний безхазяйним чи є конфіскованим або таким” замінити словами “конфіскований спирт або такий”.

6. У пункті 17:

в абзаці першому:

слово “державного” виключити;

доповнити абзац після слів “місць зберігання” словом “спирту”;

доповнити пункт після абзацу четвертого новими абзацами такого змісту:

“Спирт зберігається його власником виключно в місцях зберігання спирту, внесених до Єдиного реєстру за його заявою.

Спирт безхазяйний або конфіскований чи такий, що перейшов у власність держави з інших підстав, зберігається в місцях зберігання спирту, внесених до Єдиного реєстру, згідно з договорами, укладеними із суб’єктами підприємницької діяльності, які мають місця зберігання спирту, внесені до Єдиного реєстру. Про надходження спирту на зберігання суб’єкт підприємницької діяльності протягом 3 робочих днів надсилає департаменту відповідне повідомлення разом з копією договору, засвідченою нотаріусом або сторонами, які уклали такий договір”.

У зв’язку з цим абзац п’ятий вважати абзацом сьомим.

7. В абзаці першому пункту 21:

слова “пектин” та “і напівфабрикати (спиртовані соки, морси, настої з використанням спирту етилового)” виключити;

слова “оцет харчовий” замінити словами “оцет спиртований”.

 

 

______________