• In English

  • ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 26 липня 2006 р. № 1023

     

    ПОРЯДОК
    проведення державної реєстрації харчових продуктів
    спеціального дієтичного споживання, функціональних
    харчових продуктів та дієтичних добавок


     

    1. Цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (далі — спеціальні харчові продукти).

    З цією метою МОЗ формує Державний реєстр харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (далі — Реєстр).

    2. До Реєстру вносяться спеціальні харчові продукти, на які виданий позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи (далі — висновок) з відповідним записом.

    3. До Реєстру вносяться, зокрема, такі відомості:

    1) порядковий номер;

    2) найменування спеціального харчового продукту та його категорія — харчовий продукт для спеціального дієтичного споживання, функціональний харчовий продукт, дієтична добавка;

    3) найменування виробника (постачальника або посередника);

    4) номер і дата видачі висновку, найменування установи, що провела державну санітарно-епідеміологічну експертизу;

    5) форма випуску, упаковки;

    6) рекомендації щодо застосування.

    4. Інформація, що міститься в Реєстрі, періодично оприлюднюється в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті МОЗ.

    5. Інформація, що подається для оприлюднення, повинна містити:

    найменування спеціального харчового продукту та зазначення його категорії;

    найменування виробника (постачальника або посередника);

    номер і дату видачі висновку;

    номер і дату державної реєстрації.

    6. Строк внесення спеціального харчового продукту до Реєстру не повинен перевищувати трьох робочих днів після затвердження висновку головним державним санітарним лікарем України (його заступником).

    7. Реєстр ведеться на паперовому та електронному носіях.

    8. До Реєстру може вноситися як один спеціальний харчовий продукт, так і група продуктів із спільним найменуванням.

    У разі внесення до Реєстру групи харчових продуктів, асортимент яких наводиться в додатку до висновку, поряд з реєстраційним номером зазначається порядковий номер продукту.

    9. Інформація, що міститься в Реєстрі, надається на запит фізичних і юридичних осіб безоплатно.

    ___________________