• In English

  • Додаток 7
    до постанови Кабінету Міністрів України
    від 22 листопада 2004 р. № 1591

    НОРМИ
    харчування у загальноосвітніх навчальних
     закладах для одноразового харчування учнів

    (норма на одного учня, грамів)

    Найменування продукту

    Вікова група (років)

     

    від 6 до 10

    від 10 і старше

     

    Хліб житній

    60

    80

    Борошно пшеничне

    5

    10

    Крупи, бобові, макаронні вироби

    21

    30

    Цукор

    15

    18

    Масло вершкове

    8

    10

    Олія

    7

    10

    Картопля

    100

    120

    Овочі різні

    140

    180

    Фрукти, соки

    50

    75

    Фрукти сушені

    8

    8

    Яйця, штук

    1/4

    1/4

    Молоко та кисломолочні продукти

    18

    20

    Сир кисломолочний

    16

    20

    Сметана

    5

    6

    М’ясо, птиця, м’ясопродукти

    35

    35

    Риба та рибопродукти

    25

    25

    Чай

    0,1

    0,1

     

     

     

    Хімічний склад

     

     

    Білки

    27

    31,8

     у тому числі тваринні

    14,1

    15

     

     

     

    Жири

    25,6

    30,7

     у тому числі рослинні

    7

    10

     

     

     

    Вуглеводи

    114

    143

     

     

     

    Енергоцінність, ккал

    794

    975

    _______________

    Примітки: 1. До набору продуктів не включені сіль, дріжджі, спеції, що видаються згідно із затвердженими рецептурами.

    2. За нормами для дітей віком від 6 до 10 років забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням учні 1–4 класів та учні, які відвідують групи продовженого дня.

    3. За нормами для дітей відповідного віку забезпечуються безоплатним харчуванням діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з малозабезпечених сімей згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 р. № 856.

     

    ___________________________