Додаток 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
НОРМИ
харчування в оздоровчих закладах
для учнів (вихованців) навчальних закладів
(денна норма на одного учня (вихованця), грамів)
|
Оздоровчі
заклади (табори) |
|
||||
Найменування |
праці
та відпочинку |
позаміські (стаціонар-ні),
профільні |
санаторні,
спеціалі-зовані |
з
денним перебу-ванням, профільні |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Хліб житній |
150 |
100 |
100 |
40 |
|
|
Хліб пшеничний |
250 |
250 |
200 |
90 |
|
|
Борошно пшеничне |
50 |
10 |
20 |
10 |
|
|
Крохмаль |
8 |
8 |
8 |
3 |
|
|
Крупи, бобові, |
|
|
|
|
|
|
макаронні вироби |
80 |
75 |
70 |
32 |
|
|
Картопля |
400 |
350 |
400 |
180 |
|
|
Овочі різні |
420 |
400 |
450 |
210 |
|
|
Фрукти свіжі |
150 |
100 |
150 |
50 |
|
|
Соки |
100 |
100 |
100 |
50 |
|
|
Фрукти сушені |
15 |
15 |
10 |
10 |
|
|
Кондитерські вироби |
40 |
20 |
30 |
10 |
|
|
Цукор |
60 |
50 |
50 |
35 |
|
|
Мед, медопродукти |
4 |
4 |
5 |
2 |
|
|
Масло вершкове |
35 |
45 |
45 |
20 |
|
|
Олія |
20 |
15 |
20 |
8 |
|
|
Сало |
20 |
20 |
10 |
|
|
|
Яйця, штук |
1 |
1 |
1 |
1/2 |
|
|
Молоко, кисломолочні |
|
|
|
|
|
|
продукти |
500 |
500 |
600 |
250 |
|
|
Сир кисломолочний |
50 |
40 |
60 |
25 |
|
|
Сир твердий |
20 |
15 |
10 |
5 |
|
|
Сметана |
25 |
15 |
20 |
10 |
|
|
М’ясо, м’ясопродукти |
200 |
160 |
200 |
80 |
|
|
Риба, рибопродукти |
60 |
60 |
60 |
30 |
|
|
Кава злакова |
3,5 |
1,5 |
2,5 |
1 |
|
|
Какао |
1 |
1 |
1 |
|
|
|
Чай |
1,5 |
0,2 |
0,2 |
0,1 |
|
|
Сіль, сіль йодована |
10 |
10 |
10 |
8 |
|
|
Дріжджі |
1 |
2 |
2 |
|
|
|
Лавровий лист |
0,01 |
0,01 |
0,01 |
0,01 |
|
|
Кислота лимонна |
0,05 |
0,05 |
0,05 |
0,05 |
|
|
|
|
|
|
|
||
Хімічний
склад |
|
|
|
|
||
Білки |
116 |
118 |
130 |
58 |
||
у тому числі тваринні |
69 |
68 |
82 |
35 |
||
|
|
|
|
|
||
Жири |
115 |
116 |
128 |
57 |
||
у тому числі рослинні |
23 |
15 |
20 |
8 |
||
|
|
|
|
|
||
Вуглеводи |
500 |
428 |
436 |
212 |
||
|
|
|
|
|
||
Енергоцінність, ккал |
3500 |
3228 |
3418 |
1593 |
||
_____________
Примітка.
Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються у
межах денної норми ±
5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба, дріжджі, — кілька разів на тиждень.
Наприклад, денна норма риби — 60 г на дитину, використовується в меню 3
рази на тиждень. Розрахунок проводиться таким чином: (60 х 7) : 3 = 420 : 3 =
140 грамів.
__________________________
Файли що додаються:
НОРМИ харчування в оздоровчих закладах для учнів (вихованців) навчальних закладів