• In English

  • Додаток 5
    до постанови Кабінету Міністрів України


    від 22 листопада 2004 р. № 1591

    НОРМИ
    харчування в училищах фізичної
    культури та олімпійського резерву

    (денна норма на одну дитину, грамів)

    Найменування продукту

    Група харчування за енерговитратами

     

    перша

    друга

    третя

    четверта

    п`ята

    Хліб житній

    85

    110

    145

    185

    195

    Хліб пшеничний

    150

    200

    240

    320

    400

    Борошно пшеничне

    15

    15

    15

    25

    25

    Крохмаль

    2

    2

    2

    2

    2

    Крупи, бобові, макаронні вироби

     

    65

     

    75

     

    95

     

    110

     

    135

    Картопля

    190

    205

    275

    290

    360

    Овочі свіжі

    280

    285

    370

    440

    500

    Фрукти свіжі, цитрусові

    270

    300

    370

    460

    550

    Соки

    120

    140

    170

    210

    220

    Фрукти сушені

    10

    10

    15

    20

    25

    Кондитерські вироби

    50

    75

    100

    135

    200

    Цукор

    60

    60

    70

    60

    75

    Мед, медопродукти

    15

    17

    23

    25

    30

    Масло вершкове

    10

    15

    20

    25

    30

    Олія

    15

    15

    20

    20

    30

    Сало

    2

    3

    3

    5

    6

    Яйця, штук

    1

    1

    1

    1

    1

    Молоко, кисломолочні продукти

    380

    425

    480

    540

    400

    Сир кисломолочний

    40

    50

    60

    60

    90

    Сир твердий

    15

    25

    30

    45

    70

    Сметана

    15

    20

    20

    25

    35

    М'ясо, м’ясопродукти

    165

    200

    240

    400

    490

    Риба, рибопродукти

    45

    70

    80

    125

    140

    Кава, кава злакова, цикорій

    4

    4

    4

    5

    5

    Какао

    3

    3

    3

    4

    4

    Чай

    0,4

    0,4

    0,4

    0,5

    0,5

    Сіль, сіль йодована

    6

    8

    10

    8

    10

    Дріжджі

    1

    1

    1

    2

    2

    Спеції

    0,04

    0,04

    0,06

    0,07

    0,08

    Мінеральна вода

    100

    100

    180

    200

    200

    Хімічний склад

     

     

     

     

     

    Білки

    85

    105

    130

    160

    205

     у тому числі тваринні

    51

    63

    78

    96

    123

    Жири

    66

    87

    119

    160

    205

     у тому числі рослинні

    17

    22

    30

    40

    51

    Вуглеводи

    342

    450

    527

    655

    834

    Енергоцінність, ккал

    2302

    3003

    3699

    4700

    6001

    Розподіл груп харчування за енерговитратами

    Групи харчу-вання за енер- говитратами

    Калорійність раціону, ккал

    Вік, років

    Стать

    Вид спорту

    Перша

    2300
    (2000–2600)

    11–13

    хлопчики

    спортивна гімнастика

     

     

    11–13

    дівчатка

    спортивна гімнастика

    Друга

    3000
    (2800–3200)

    14–17

    юнаки

    спортивна гімнастика

     

     

    14–17

    дівчата

    спортивна гімнастика

    Третя

    3700
    (3200–3900)

    11–13

    хлопчики

    фехтування, легка атлетика (стрибки, метання, спринт тощо)

     

     

    11–13

    дівчатка

    фехтування, легка атлетика (стрибки, метання, спринт тощо)

     

     

    14–17

    юнаки

    бокс, боротьба (легка вагова категорія)

    Четверта

    4700
    (4500–5000)

    11–13

    хлопчики

    плавання

     

     

    11–17

    дівчата

    плавання

     

     

    14–17

    юнаки

    футбол, легка атлетика (спортивна ходьба, біг на середні та довгі дистанції, спринт)

     

     

    14–17

    дівчата

    фехтування, легка атлетика (спортивна ходьба, біг на середні та довгі дистанції, спринт)

     

     

    14–17

    юнаки

    бокс, боротьба (середня вагова категорія)

    П’ята

    6000

    (5600–6400)

    14–17

    юнаки

    фехтування, плавання, бокс, боротьба (важка вагова категорія)

    ­­­­­­­­­­­­­­­­______________

    Примітки: 1. Харчування учасників обласних, районних (міських) спортивних змагань, зборів, олімпіад та інших масових заходів здійснюється за нормами для дітей віком від 13 років і старше згідно з додатком 4, а республіканських, міжнародних — для четвертої групи харчування за енерговитратами згідно з додатком 5.

    2. Вартість харчування в дорозі та під час проведення одноденних заходів визначається за нормами згідно з додатком 4 для дітей віком від 13 років і старше.

    3. За нормами для дітей третьої групи харчування забезпечуються учні хореографічних училищ віком 11—13 років.

    4. За нормами для дітей четвертої групи харчування забезпечуються учні хореографічних училищ віком 14—17 років.

    _____________________