Додаток 3
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
НОРМИ
харчування у санаторних дошкільних
навчальних закладах (групах)
(денна норма на одну дитину, грамів)
Найменування |
Санаторні
заклади (групи) різних профілів |
Санаторні
заклади (групи) для дітей, які страждають на захворювання органів травлення |
||||
продукту |
Вікова
група (років) |
|||||
|
від
1до 3 |
від
3 до 6(7) |
від
1 до 3 |
від
3 до 6(7) |
||
|
Кількість
приймання їжі |
|||||
|
3 |
4 |
3 |
4 |
5 |
5 |
Хліб житній |
30 |
30 |
50 |
50 |
|
|
Хліб пшеничний |
55 |
70 |
70 |
110 |
100 |
160 |
Борошно пшеничне |
15 |
20 |
32 |
35 |
10 |
25 |
Крохмаль |
2 |
3 |
3 |
4 |
3 |
4 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
30 |
35 |
45 |
50 |
40 |
60 |
Картопля |
140 |
150 |
220 |
240 |
150 |
200 |
Овочі різні |
200 |
250 |
250 |
300 |
180 |
250 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
100 |
150 |
160 |
200 |
100 |
150 |
Соки |
60 |
70 |
100 |
130 |
50 |
100 |
Фрукти сушені |
10 |
10 |
10 |
12 |
15 |
20 |
Кондитерські вироби |
8 |
12 |
15 |
20 |
10 |
20 |
Цукор |
35 |
40 |
45 |
50 |
40 |
55 |
Мед, медопродукти |
1 |
1 |
3 |
4 |
1 |
4 |
Масло вершкове |
25 |
32 |
30 |
40 |
30 |
35 |
Олія |
6 |
9 |
12 |
17 |
6 |
10 |
Яйця, штук |
1/2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Молоко, кисломолочні продукти |
400 |
500 |
450 |
550 |
500 |
550 |
Сир кисломолочний |
45 |
50 |
60 |
70 |
50 |
70 |
Сир твердий |
5 |
5 |
10 |
10 |
5 |
10 |
Сметана |
10 |
12 |
15 |
18 |
10 |
15 |
М’ясо, м’ясопродукти |
85 |
110 |
120 |
130 |
100 |
120 |
Риба, рибопродукти |
30 |
30 |
60 |
60 |
30 |
60 |
Кава злакова, цикорій |
1 |
1 |
2 |
2 |
1 |
2 |
Какао |
1 |
1 |
2 |
4 |
|
|
Чай |
0,1 |
0,2 |
0,2 |
0,2 |
0,1 |
0,2 |
Сіль, сіль йодована |
5 |
5 |
8 |
8 |
5 |
8 |
Дріжджі |
1 |
1 |
1,5 |
1,5 |
1 |
1 |
Лавровий лист |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Сухарі панірувальні |
2 |
3 |
2 |
3 |
2 |
3 |
Томатна паста |
2 |
3 |
2 |
3 |
1 |
2 |
Хімічний
склад |
|
|
|
|
|
|
Білки |
60,2 |
77,1 |
98,1 |
116 |
69,3 |
96,6 |
у тому числі тваринні |
41,4 |
51,8 |
66 |
69 |
49 |
69 |
Жири |
68,3 |
89,3 |
110,2 |
127,7 |
80,8 |
113,7 |
у тому числі рослинні |
8,6 |
12,5 |
17 |
24,1 |
8,6 |
13,7 |
Вуглеводи |
194,7 |
260,7 |
316,3 |
428,3 |
223,7 |
304,1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Енергоцінність, ккал |
1634,5 |
2155 |
2649,1 |
3326,2 |
1899 |
2625,9 |
______________
Примітки: 1. Продукти щоденного споживання
(молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах денної норми ± 5 відсотків, а такі продукти, як сир,
риба, дріжджі, — кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби — 50
грамів на дитину, використовується в меню 3 рази на тиждень при роботі
дошкільного навчального закладу 5 днів на тиждень. Розрахунок проводиться таким
чином: ( 60 х 5 ) : 3 = 300: 3 = 100 грамів.
2. Діти, хворі на туберкульоз та інфіковані
мікобактеріями туберкульозу, забезпечуються харчуванням згідно з нормами,
затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від
27 грудня 2001 р. № 1752 “Про норми харчування для осіб, хворих на туберкульоз
та інфікованих мікобактеріями туберкульозу”.
Файли що додаються:
НОРМИ харчування у санаторних дошкільних навчальних закладах (групах)