• In English

  • Додаток 3
    до постанови Кабінету Міністрів України
    від 22 листопада 2004 р. № 1591

    НОРМИ
    харчування у санаторних дошкільних
    навчальних закладах (групах)

     (денна норма на одну дитину, грамів)

     

    Найменування

    Санаторні заклади (групи) різних профілів

    Санаторні заклади (групи) для дітей, які страждають на захворювання органів травлення

    продукту

    Вікова група (років)

     

    від 1до 3

    від 3 до 6(7)

    від 1 до 3

    від 3 до 6(7)

     

    Кількість приймання їжі

     

    3

    4

    3

    4

    5

    5

    Хліб житній

    30

    30

    50

    50

     

     

    Хліб пшеничний

    55

    70

    70

    110

    100

    160

    Борошно пшеничне

    15

    20

    32

    35

    10

    25

    Крохмаль

    2

    3

    3

    4

    3

    4

    Крупи, бобові,

    макаронні вироби

     

    30

     

    35

     

    45

     

    50

     

    40

     

    60

    Картопля

    140

    150

    220

    240

    150

    200

    Овочі різні

    200

    250

    250

    300

    180

    250

    Фрукти свіжі, цитрусові

    100

    150

    160

    200

    100

    150

    Соки

    60

    70

    100

    130

    50

    100

    Фрукти сушені

    10

    10

    10

    12

    15

    20

    Кондитерські вироби

    8

    12

    15

    20

    10

    20

    Цукор

    35

    40

    45

    50

    40

    55

    Мед, медопродукти

    1

    1

    3

    4

    1

    4

    Масло вершкове

    25

    32

    30

    40

    30

    35

    Олія

    6

    9

    12

    17

    6

    10

    Яйця, штук

    1/2

    1

    1

    1

    1

    1

    Молоко, кисломолочні

    продукти

     

    400

     

    500

     

    450

     

    550

     

    500

     

    550

    Сир кисломолочний

    45

    50

    60

    70

    50

    70

    Сир твердий

    5

    5

    10

    10

    5

    10

    Сметана

    10

    12

    15

    18

    10

    15

    М’ясо, м’ясопродукти

    85

    110

    120

    130

    100

    120

    Риба, рибопродукти

    30

    30

    60

    60

    30

    60

    Кава злакова, цикорій

    1

    1

    2

    2

    1

    2

    Какао

    1

    1

    2

    4

     

     

    Чай

    0,1

    0,2

    0,2

    0,2

    0,1

    0,2

    Сіль, сіль йодована

    5

    5

    8

    8

    5

    8

    Дріжджі

    1

    1

    1,5

    1,5

    1

    1

    Лавровий лист

    0,02

    0,02

    0,02

    0,02

    0,02

    0,02

    Сухарі панірувальні

    2

    3

    2

    3

    2

    3

    Томатна паста

    2

    3

    2

    3

    1

    2

    Хімічний склад

     

     

     

     

     

     

    Білки

    60,2

    77,1

    98,1

    116

    69,3

    96,6

     у тому числі тваринні

    41,4

    51,8

    66

    69

    49

    69

    Жири

    68,3

    89,3

    110,2

    127,7

    80,8

    113,7

     у тому числі рослинні

    8,6

    12,5

    17

    24,1

    8,6

    13,7

    Вуглеводи

    194,7

    260,7

    316,3

    428,3

    223,7

    304,1

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Енергоцінність, ккал

    1634,5

    2155

    2649,1

    3326,2

    1899

    2625,9

     

     ______________

     Примітки: 1. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах денної норми ± 5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба, дріжджі, — кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби — 50 грамів на дитину, використовується в меню 3 рази на тиждень при роботі дошкільного навчального закладу 5 днів на тиждень. Розрахунок проводиться таким чином: ( 60 х 5 ) : 3 = 300: 3 = 100 грамів.

     2. Діти, хворі на туберкульоз та інфіковані мікобактеріями туберкульозу, забезпечуються харчуванням згідно з нормами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від
    27 грудня 2001 р. № 1752 “Про норми харчування для осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікобактеріями туберкульозу”.

     

    _____________________