Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
НОРМИ
харчування у дошкільних навчальних закладах
для дітей віком до одного року
(денна норма на одну
дитину, грамів)
|
Вікова
група (місяців) |
|||
Найменування
продукту |
0–3 |
4–5 |
6–7 |
8–12 |
Сухі адаптовані молочні суміші |
80–100 |
90–120 |
75–80 |
30–60 |
(або рідкі адаптовані |
|
|
|
|
молочні суміші) |
(700–900) |
(900–1000) |
(900–800) |
(600–500) |
Хліб житній (з 10 місяців) |
|
|
|
5–10 |
Хліб пшеничний (з 8 місяців) |
|
|
|
5–10 |
Крохмаль |
|
|
1 |
2 |
Крупи, бобові, макаронні
вироби |
|
|
20 |
25–30 |
Картопля |
|
|
50 |
85 |
Овочі |
|
|
120 |
180 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
|
|
10–60 |
70–120 |
Соки |
|
|
30–50 |
50–100 |
Фрукти сушені |
|
|
1–4 |
4–6 |
Кондитерські вироби (сухарики,
печиво) |
|
|
|
3–15 |
Цукор |
|
|
30 |
30 |
Масло вершкове |
|
|
1–4 |
4–6 |
Олія |
|
|
1–3 |
3–6 |
Яйця, штук |
|
|
1/5 жовтка |
1/4 – 1/2 жовтка |
Молоко, кисломолочні продукти |
|
|
100–200 |
300–380 |
Сир кисломолочний |
|
|
10–30 |
30–50 |
М’ясо, м’ясопродукти |
|
|
|
50–90 |
Риба, рибопродукти |
|
|
|
15–25 |
Кава злакова, цикорій |
|
|
|
1 |
Какао |
|
|
|
1 |
Чай |
|
|
|
0,1 |
Сіль, сіль йодована |
|
|
1 |
2 |
Хімічний
склад |
|
|
|
|
Білки |
15 |
19 |
23 |
32 |
у тому числі тваринні |
15 |
19 |
22 |
25 |
Жири |
30 |
38 |
53 |
61 |
у тому числі рослинні |
|
|
3 |
6 |
Вуглеводи |
66 |
77 |
115 |
143 |
Енергоцінність, ккал |
660 |
730 |
1029 |
1249 |
__________
Примітка. Продукти щоденного споживання
(молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах денної норми ± 5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба,
дріжджі, — кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби — 15 грамів на
дитину, використовується в меню 3 рази на тиждень. Розрахунок проводиться таким
чином: (15 х 7) : 3 = 105 : 3 = 35 грамів (на день).
Файли що додаються:
НОРМИ харчування у дошкільних навчальних закладах для дітей віком до одного року