12 березня розпочалася серія навчань для державних інспекторів територіальних органів Держпродспоживслужби щодо питань застосування законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Зокрема, навчання стосується реалізації вимог закону України від 18.05.2017 р. № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», який набуває чинності 4 квітня поточного року.
До складу робочих груп, які проводять навчання, входять заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус, заступник начальника управління - начальник відділу державної інспекції Управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Юрій Перегінець, завідувач сектору оцінки ризиків Управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Оксана Борейко та інші.
Заплановано проведення 12 семінарів, де візьмуть участь представники всіх областей України. Навчання будуть проводитися у Полтаві (12.03.2018 р.), Володимирі-Волинському (12.03.2018 р.), Львові (13.03.2018 р.), Кропивницькому (13.03.2018 р.), смт Дружба Тернопільської області (19.03.2018 р.), Запоріжжі (19.03.2018 р.), Харкові (21.03.2018 р.), Херсоні (23.03.2018 р.), Одесі (27.03.2018 р.), Житомирі (21.03.2018 р.), Вишневому (23.03.2018 р.) та Сумах (26.03.2018 р.).
У ході семінарів піднімаються питання щодо повноважень органів виконавчої влади у сфері державного контролю, функціонування системи державного контролю, принципів і вимог державного контролю із врахуванням ризикорієнтованого підходу, вимог до складання протоколів про порушення, відповідальності за порушення виконання вимог законодавства, порядку проведення відбору зразків та лабораторних досліджень (випробувань), відповідальності операторів ринку та державних інспекторів у сфері безпечності харчових продуктів, вимог застосування штрафних санкцій та складання протоколів про адміністративне правопорушення тощо.