українська російська англійська
Мінагрополітики ініціювало проведення 9 регіональних семінарів з питань безпечності харчової продукції, - Олена Ковальова
20.03.2017 | 18:47
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

У березні Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з експертами та за підтримки Європейського союзу розпочало черговий етап семінарів з питань нового харчового законодавства України. Семінари відбуваються в рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

«Минулорічна практика проведення в кожній області семінарів з питань безпечності харчових продуктів, в яких взяли участь понад 1500 фахівців, показала свою ефективність та високу затребуваність. Саме тому цього року ми продовжуємо ініціативу із ознайомлення зацікавлених представників харчової та переробної промисловості щодо законодавства та кращого досвіду у сфері якості та безпечності продукції», - прокоментувала Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Семінари відбуваються у форматі відкритого діалогу. Тобто, усі присутні мають можливість вільно спілкуватися з експертами і надавати пропозиції, які у подальшому будуть враховуватись у законотворчому процесі.

На сьогодні, семінари вже відбулися у Харкові (для учасників з трьох областей: Харківська, Луганська, Донецька) і у Сумах (Сумська та Чернігівська області).  

Наступні заходи відбудуться:

22.03.2017 у м. Дніпро (Дніпропетровська, Кіровоградська, Запорізька області);

31.03.2017 у м. Полтава (Полтавська, Черкаська області);

21.04.2017 у м. Київ (Київська, Житомирська області);

Травень – червень у м. Львів (Львівська, Волинська, Рівненська, Закарпатська області), м. Вінниця (Вінницька, Хмельницька області), м. Івано-Франківськ (Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька області), і у м. Одеса (Одеська, Миколаївська, Херсонська області).

За детальною інформацією щодо семінарів прохання звертатись до структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку відповідних облдержадміністрацій.

Довідково

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною Програми всеохоплюючої інституційної розбудови у сфері безпечності харчових продуктів в Україні. Основною метою його діяльності є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

 

версія для друку
Анонси
31 березня представники Консультативної місії ЄС передадуть поліцейським Київської області комплекти технічного обладнання
6 квітня відбудеться засідання громадської ради при Держводагентстві
Оголошено конкурс на зайняття вакантних посад до центрального апарату Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів
31 березня Павло Петренко та Марі Йованович візьмуть участь у церемонії підписання Плану спільних дій щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги
31 березня у Києві відбудеться випуск слухачів Національного університету оборони України
31 березня - семінар у м. Харкові щодо заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку відновлюваної енергетики
30 березня - брифінг на тему "Реформа держслужби - зрада чи перемога? Чи є шанси в України"
30 березня - відкриття нового сервісного центру МВС у м. Старокостянтинів Хмельницької області
30 березня відбудеться офіційна зустріч Міністрів оборони України та Грузії
30 березня прес-конференція на тему "Результати участі України в міжнародній програмі Уряду Японії Ship for World Youth
30 березня стартує міжнародна гуманітарно-просвітницька програма "Голодомор 1932-1933 років: Пам'ять в ім'я майбуття"
29-31 березня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук перебуватиме з робочим візитом у м. Гельсінкі
Заступник Міністра молоді та спорту Микола Мовчан візьме участь у позачерговій сесії Міжурядового комітету ЮНЕСКО з питань фізичного виховання та спорту